Je droombaan tegengekomen? Dan wil je natuurlijk direct solliciteren en een goede indruk achterlaten! Een cv is daarin een belangrijk onderdeel. Maar ook een lastige.. Want hoe maak je een goed cv en zorg je ervoor dat je eruit springt en uitgenodigd wordt voor een gesprek? Als uitzendbureau zetten we graag wat tips voor je op een rijtje!

Het doel van een cv

Heb je na lang zoeken eindelijk die ene leuke baan gevonden? Natuurlijk ben je enthousiast en zou je het liefst gelijk de telefoon grijpen. Tijd om even rustig adem te halen en een cv te maken. Voluit staat cv voor curriculum vitae, wat in het Latijns ‘levensloop’ betekent. In je cv zet je jouw werkervaring, diploma’s en vaardigheden op een rij. Je toekomstige werkgever kan op die manier op een overzichtelijke manier zien of jij geschikt bent voor de functie.

Dit zet je in een cv!

Je begint je cv met je contactgegevens. Je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, etc. Daarna volgt een stukje over jezelf. Dit is dé plek om iets over jezelf te vertellen en een onuitwisbare indruk achter te laten. Natuurlijk mogen ook je werkervaring, opleidingen en cursussen niet ontbreken in je cv. Vermeldt tot slot je kennis, vaardigheden en interesses.

bekijk voorbeeld cv

Tips

Speel in op de vacature

Je cv van een paar jaar terug opnieuw gebruiken? Liever niet! Net als je motivatiebrief pas je jouw cv aan op de functie waar je op solliciteert. Beheers je bepaalde vaardigheden die gevraagd worden in de vacature? Benoem deze dan! Laat zien dat je de juiste opleidingen hebt afgerond en relevante werkervaring hebt.

Houd het kort

Zorg dat je cv niet te lang wordt, twee A4tjes is meer dan voldoende. Kijk naar je cv vanuit de ogen van de ontvanger; wat zou hem of haar aanspreken? Wat is relevant en wat niet? Misschien heb je vroeger ontzettend veel korte bijbaantjes gehad, deze hoef je echt niet allemaal te vermelden op je cv. Hetzelfde geldt voor cursussen die geen toegevoegde waarde hebben voor de functie. Kijk naar wat relevant is!

Zorg voor een goede eerste indruk

De eerste indruk maak je maar een keer! Zorg daarom voor een nette opmaak en plaats een foto in je cv. Dankzij een foto is de kans dat je wordt onthouden een stuk groter.

Zet de puntjes op de i

Je eigen foutjes zie je al snel over het hoofd. Laat je cv daarom checken door iemand die er met een kritisch oog naar wilt kijken. Sla je cv op als pdf zodat de opmaak ‘vast’ staat en je zeker weet dat de ontvanger de cv netjes ontvangt.

Tijd om te solliciteren!

Bekijk onze vacatures en vind een baan die bij je past. 

Bekijk vacatures